joi, 22 decembrie 2016

Recomandari in alegerea unei instalatii GPL



Economii importante

Folosirea unui autoturism implica numeroase costuri, pe langa cele de achizitie si alimentare cu carburant,  la acestea se adauga si taxele sau impozitele. Din acest motiv, soferii cauta adesea modalitati prin care sa poata face economii, multi apeland la motoarele Diesel datorita faptului ca promit un consum mai scazut, chiar daca pretul acestora este ceva mai ridicat. Insa o solutie mult mai practica este optarea pentru instalatii GPL, folosite de regula pentru motoarele pe benzina sau cele Diesel cu o capacitate cilindrica mai mare de 2.000. 




Masina functioneaza bine

Aceste sisteme nu afecteaza deloc performantele motorului, ba chiar mai mult ajuta sa functioneze in parametri optimi. In schimb, este bine cunoscut faptul ca puterea scade cu cateva procente, insa acest aspect nu este observat de majoritatea soferilor. Mai mult decat atat, prin faptul datorita gazului petrolier lichefiat arderile se fac complet, atunci motorul este mai bine protejat de-a lungul anilor, fara a fi afectat de depuneri pe componente esentiale, durata de viata fiind prelungita.



Fara probleme

Aceste instalatii GPL nu sunt costisitoare, pretul mediu fiind de 500 de euro, iar montajul se face cu usurinta in service-urile acreditate RAR. Sistemele sunt foarte sigure, datorita faptului ca rezervoarele sunt mai groase de pana la 30 de ori decat cele obisnuite cu care masinile sunt dotate in fabrica, astfel ca se exclude riscul mai multor probleme. De asemenea, GPL-ul este bine cunoscut ca fiind foarte eficient, iar din acest motiv, numerosi producatori de masini ofera posibilitatea de echipare a acestora inca din fabrica, pentru ca soferii sa nu mai trebuiasca sa apeleze la montarea lor ulterioara.

Nu in ultimul rand, astazi sunt disponibile o multime de variante, iar cele mai moderne nu mai ocupa o buna parte din portbagaj, ci se gasesc sub forma rotii de rezerva, inlocuind cu succes spatiul destinat acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu